Verbod op gasbladblazers

Als je iets koopt via onze links, kan ToolGuyd een aangesloten commissie verdienen.

De “Leaf Blower Regulation Amendment Act on 2018” van Washington DC is net van kracht geworden en het is in feite een lokaal verbod op bladblazers met gasmotoren.

Dit is een lokale regelgeving, wat betekent dat het van invloed is op inwoners van Washington DC en landschapsarchitecten of stadsfunctionarissen die in het gebied werken.

Hierboven ziet u een Husqvarna-gasmotorventilator. Als je wordt betrapt op het gebruik hiervan in Washington DC, krijg je een boete van maximaal $ 500 voor elke overtreding.

Een ontwerp van het wetsvoorstel van 16 oktober 2018 wijst erop dat vanaf dat moment meer dan 170 gemeenten in 31 staten voorschriften hebben uitgevaardigd over het gebruik van bladblazers op gas.

Regelgeving verschilt afhankelijk van de locatie, maar DC’s is een algemeen regelrecht verbod dat geen uitzonderingen lijkt te hebben.

Het verbod geldt voor iedereen in het DC-gebied, dus ook voor bewoners en tuinarchitecten. Volgens hun veelgestelde vragen kan een boete worden opgelegd aan de huiseigenaar als een bewoner een tuinarchitect inhuurt die een bladblazer op gas gebruikt en er een klacht tegen hem wordt ingediend, maar de tuinarchitect kan niet worden geïdentificeerd.

Het lijkt erop dat geluidsbeheersing de kern vormt van de regelgeving van deze DC.

Er zijn de afgelopen 2 jaar aanvullende gesprekken, klachten en lokale verordeningen geweest over bladblazers voor gasmotoren. Veel meer mensen werken vanwege de pandemie vanuit huis en hebben ervaren hoe lawaaierig landschapsmachines kunnen zijn in de lente, zomer en herfst.

Californië heeft onlangs een verbod aangekondigd op bladblazers met gasmotoren, grasmaaiers en ander gazon- en tuin- en landschapsgereedschap met gasmotor, en dit zal naar verwachting vanaf 2024 van kracht worden.

Terwijl veel moderne voorschriften voor bladblazers voor gasmotoren gebonden zijn aan hun aanzienlijke geluidsniveaus, zijn die in Californië gebonden aan klachten over luchtverontreiniging.

Rapporten zeggen dat de Californische regelgeving ook van invloed is op generatoren en hogedrukreinigers, aangezien deze van toepassing is op een brede categorie kleine gasmotorapparatuur.

Californië is het eerste verbod in de hele staat op de verkoop van bladblazers met gasmotoren.

Nu het lokale verbod van DC van kracht is en Californië naar verwachting over 2 jaar van kracht zal worden, is de kans groot dat we een toename van het verbod en de regelgeving voor gasblazers zullen zien, ongeacht of deze worden gemotiveerd door de wens om geluidsoverlast, emissies en verontreinigende stoffen te verminderen , of allebei.

Accu-aangedreven draadloze bladblazers zijn behoorlijk goed geworden.

Behalve dat ze stiller zijn dan blazers van gasmotoren (tenminste van alles wat ik heb gezien, gehoord en gelezen), stoten draadloze blazers geen dampen of emissies uit.

Tuinarchitecten in mijn omgeving lijken uitsluitend gasmotorgereedschap te gebruiken, en velen gebruiken gereedschappen van verschillende merken. Maar bij gebruik van verschillende merken snoerloos outdoorgereedschap, werkt elk gereedschap meestal met een compleet ander type accu.

Verboden en voorschriften zullen tuinarchitecten en andere bestaande eigenaren van apparatuur zeker hoofdpijn bezorgen.

Maar voor iemand die nieuwe apparatuur wil kopen, zijn er nadelen aan dit soort verboden? Met andere woorden, waarom zou iemand nog steeds een blazer op een gasmotor willen kopen in plaats van een snoerloze blazer op batterijen?

Hoe denkt u dat de industrie voor elektrisch gereedschap voor buitengebruik met gasmotoren er over 5-10 jaar uit zal zien?

creditSource link

Martijnverschoor.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart