Het belang van jaarlijkse keuringen voor bedrijfsdeuren: Een veilige werkomgeving garanderen

Veiligheid staat altijd voorop, vooral als het gaat om de werkomgeving van uw personeel. Terwijl het keuren van machines en voertuigen (APK) gangbaar is, wordt het belang van jaarlijks onderhoud en keuringen voor bedrijfsdeuren soms over het hoofd gezien. Dit artikel belicht waarom deze jaarlijkse inspecties verstandig zijn, ook al is er geen wettelijke verplichting, en geeft inzicht in hoe u dit aspect van bedrijfsveiligheid kunt aanpakken.

Geen wettelijke verplichting, wel sterke aanbevelingen

Hoewel er geen wettelijke verplichting is om uw bedrijfsdeuren jaarlijks te laten keuren, zijn er wel overtuigende redenen om dit te overwegen. Bij een ongeluk met letsel bij de bedrijfsdeur zal de verzekeraar en mogelijk ook de Arbeidsinspectie het onderhoud van de deur nauwkeurig onderzoeken. Gebrekkig onderhoud kan leiden tot aansprakelijkheid. Daarnaast moeten bedrijfsdeuren voldoen aan CE- en NEN-markering, wat jaarlijks onderhoud door een professional vereist om deze markering te behouden.

Verlenging van levensduur en voorkomen van grote problemen

Regelmatig onderhoud heeft niet alleen betrekking op wettelijke aspecten maar draagt ook bij aan de levensduur van uw deur. Kleine defecten kunnen tijdens het onderhoud worden verholpen voordat ze uitgroeien tot grotere en kostbare problemen. Het voorkomen van grote defecten en het waarborgen van soepele bedrijfsprocessen is van onschatbare waarde.

Uitvoering van onderhoud: Interne dienst of extern bedrijf?

Indien uw bedrijf beschikt over een interne technische dienst, is het toegestaan om het onderhoud intern uit te voeren. Echter, het is raadzaam om het personeel bij te scholen om de CE- of NEN-markering te waarborgen. Voor bedrijven zonder gespecialiseerde technische dienst is het verstandig om het onderhoud uit te besteden aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in bedrijfsdeuren. Hoewel de kosten relatief laag zijn, kunnen de besparingen in geval van een ongeluk of defect significant zijn.

Frequentie van onderhoud: Eenmaal per jaar of vaker?

In situaties waar deuren frequent worden gebruikt, kan het nodig zijn om het onderhoud vaker dan eens per jaar uit te voeren vanwege slijtage. Het is dan slim om bij de aanschaf van nieuwe deuren te kijken naar onderhoudsarme opties. Een voorbeeld hiervan is de Compact vouwdeur, die zich onderscheidt door zijn onderhoudsarme karakter, met name door het ontbreken van balansveren.

Compact vouwdeur: Een onderhoudsarme oplossing

De Compact vouwdeur biedt niet alleen een esthetisch vergelijkbare buitenkant als standaard bedrijfsdeuren, maar ook diverse voordelen dankzij het vouwsysteem. Het ontbreken van balansveren maakt deze deur onderhoudsarm, terwijl de ruimtebesparende eigenschap ideaal is voor installaties of apparatuur direct achter de deur. Voor meer informatie over deze innovatieve oplossing kunt u terecht op www.rolflex.com. Kies voor veiligheid en efficiëntie in uw bedrijfsomgeving met de Compact vouwdeur van Rolflex.

Martijnverschoor.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart