Waar je op moet letten bij het aanschaffen van zonnepanelen

Er zijn verschillende redenen waarom mensen zonnepanelen aanschaffen. Ten eerste is het een milieuvriendelijke manier om energie te produceren. Zonnepanelen maken gebruik van de gratis energie die de zon produceert, waardoor je geen energie hoeft te verbruiken uit andere bronnen. Helaas is dit niet goedkoop, daarom een aantal punten waar u op moet letten.

Waar op letten bij het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen

Het aanschaffen en monteren van zonnepanelen is geen goedkope klus, daarom hier een aantal dingen waar u op moet letten voordat u de zonnepanelen aanschaft

 • Kies een geschikte zonnepanelen-installateur: Kies een bedrijf dat gespecialiseerd is in het installeren van zonnepanelen en gecertificeerd is door de lokale overheid of een erkend bedrijf zoals nl.
 • Kies de juiste zonnepanelen voor uw huis: Er zijn veel verschillende soorten en maten zonnepanelen, dus neem de tijd om de verschillende opties te bekijken en te onderzoeken. U moet ook rekening houden met factoren zoals de locatie, het klimaat en uw energiebehoeften.
 • Denk goed na welke omvormer u nodig heeft: De omvormer zonlicht om in elektriciteit. Controleer de specificaties van de omvormer en vergelijk deze met uw energiebehoeften.
 • Bereken het benodigde aantal batterijen: Batterijen worden gebruikt om energie op te slaan die door de zonnepanelen wordt opgewekt. De capaciteit van de batterijen moet in lijn zijn met uw energiebehoeften.
 • Koop al uw benodigde materialen: Koop al het materiaal dat nodig is voor uw installatie, waaronder panelen, omvormers, batterijen, kabels en bevestigingsmateriaal.
 • Laat de installatie door professionals uitvoeren: Zorg ervoor dat de installatie wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren technicus die vertrouwd is met zonnepaneelinstallaties.
 • Controleer de garantie die wordt aangeboden door de fabrikant: Zorg ervoor dat je een lange garantieperiode krijgt die de reparatie of vervanging van defecte panelen dekt.

Waarom een zonnepanelen pakket

Er zijn veel voordelen bij het kopen van een zonnepanelen pakket.

 • Ten eerste krijg je al je benodigdheden in één pakket, zoals paneelmontage, omvormers, bekabeling en andere installatie-accessoires.
 • Het is ook gemakkelijk te installeren en de meeste kits komen met eenvoudige installatie-instructies.
 • Een ander voordeel is dat je geld kunt besparen door alles in een keer aan te schaffen
 • Als je het systeem goed installeert en onderhoudt, kan het je helpen je energierekening te verlagen en zelfs geld terugverdienen door het terugbetalen van de stroom die je hebt geproduceerd.
 • Als je ervoor kiest om een professional in te huren voor installatie, kan dit nog meer voordelen opleveren, zoals het verminderen van de installatietijd en het verbeteren van de efficiëntie.

Hoeveel kost een complete installatie?

De prijs van een complete installatie is afhankelijk van het aantal panelen dat je nodig hebt en de prijs van de panelen. Het is daarom belangrijk om eerst te berekenen hoeveel panelen je nodig hebt en vervolgens te kijken naar de prijs van de panelen die je wilt.

Martijnverschoor.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart