Het meest voorkomende type aanhanger

Wanneer je een bepaald type bedrijf runt moet je wellicht investeren in aanhangers. Met dit voertuig kun je je producten gemakkelijk vervoeren. Met zoveel soorten aanhangers die beschikbaar zijn bij de dealer, kan het moeilijk zijn om de beste te selecteren. In dit geval moet je de behoefte van je bedrijf identificeren. Vervolgens bepaal je eenvoudig het type en de grootte van trailers. De meest voorkomende soorten aanhangers die je in de vrachtwagenindustrie aantreft, zijn aanhangers voor vrachtwagens, diepladers en gekoelde aanhangers. Hieronder kun je de uitleg bekijken om de kenmerken van elke trailer te bekijken. Hierdoor kun je zelf bepalen welk type oplegger bij jouw bedrijf past.

Wat is een vrachtwagen aanhanger?

Een aanhangwagen voor vrachtwagens is het meest voorkomende type trailer dat je op de weg kunt vinden. De bedrijfseigenaren gebruiken meestal opleggers voor droge bestelwagens om dozen, op pallets gebaseerd, en losse goederen te vervoeren. Mensen gebruiken deze aanhangers om dagelijkse goederen te vervoeren. Veel winkelbedrijven gebruiken opleggers voor bestelwagens om de voorraden naar alle winkeliers te verzenden. Dit voertuig wordt vaak gebruikt voor het vervoer van huishoudelijke artikelen en houdbare levensmiddelen. Dit type oplegger is ideaal voor de verladers of ontvangers die vanaf het laadperron werken. Ze kunnen de goederen gemakkelijk laden en lossen, aangezien deze aanhanger de mogelijkheid heeft om rechtstreeks naar het laadperron te rijden.

Wat is een dieplader?

Een dieplader wordt veel gebruikt in de logistieke sector. Dit type aanhanger is veelzijdig inzetbaar. Het wordt vaak gebruikt voor het vervoeren van bouwmachines, staal, grondstoffen en timmerhout. Omdat de achterkant en zijkanten open zijn, kun je de goederen laden en lossen met een kraan of vorkheftruck. Het gebruik van een dieplader heeft verschillende voordelen. Je kunt bijvoorbeeld grote vracht vervoeren omdat deze geen container heeft. Je moet er echter voor zorgen dat je alleen de maximaal toegestane lading vervoert. Daarnaast moet je ook rekening houden met de routes die zijn toegestaan ​​om de grote goederen te vervoeren met behulp van diepladers. Om de vracht op de dieplader vast te zetten, dien je de goederen vast te zetten met spanbanden of kettingen.

Martijnverschoor.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart