Wat zijn valbeveiligingen?

Een valbeveiliging is onder te verdelen in twee typen. Ze kunnen actief en passief zijn. Passieve valbeveiliging is aanzienlijk veiliger dan actieve valbeveiliging. Dit komt omdat ze geen enkele inzet van de werknemer nodig hebben om veilig te zijn. Inzicht in de verschillende vormen van actieve valbeveiliging helpt bij het creëren van een veiligere werkomgeving. Het kan ook potentiële claims of aansprakelijkheden in geval van een ongeval verminderen. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om vallen op de bouwplaats te voorkomen. Ze moeten zorgen voor een veilige werkomgeving door middel van uitgebreide educatie en ervoor zorgen dat elke werknemer beschermende uitrusting gebruikt. Er is ook een grondige training nodig om ongelukken te voorkomen. Het is belangrijk om alle werknemers te informeren dat ze nog steeds beschermende uitrusting moeten dragen, ook al duurt de taak maar een paar minuten.

Eenvoudig voorkomen en beschermen tegen bouwval

Voor elk bouwproject of bouwplaats wordt een valbeveiligingsstrategie op maat gemaakt. Het is nodig om de valgevaren te evalueren die aan elke bouwactiviteit zijn verbonden. Veel projectlocaties hebben supervisors of veiligheidsspecialisten die dagelijks de locatie doorlopen. Dit doen ze om eventuele risico’s tijdens de bouw, inclusief valgevaren, te identificeren en op te lossen. Ze doen dit voordat ze aan het werk van de dag beginnen, omdat dit onderdeel is van de standaard bouwpraktijken. Sommigen gebruiken een analyseformulier voor arbeidsveiligheid en laten individuele werknemers dit ondertekenen. De arbeidsveiligheidsanalyse stelt de werknemers in staat om te zien welke risico’s zijn geïdentificeerd en hoe deze kunnen worden beheerd.

Wat is de betekenis van valbeveiliging?

Vallen is een van de belangrijkste oorzaken van ernstig letsel en dodelijke ongevallen op de werkplek. Werkgevers moeten de werkplek zo ontwerpen dat werknemers niet van bovengrondse platforms vallen. Ze moeten een veiligheidscultuur op de werkplek creëren. Ze moeten er ook voor zorgen dat alle werknemers een verzekering hebben om medische kosten te dekken in geval van ongevallen tijdens de bouw. Werknemers moeten regelmatig worden bijgeschoold over veiligheid, zodat ze niet zelfgenoegzaam worden. Hun uitrusting, zoals de kask helm, moet regelmatig worden gecontroleerd om te zien of ze in goede staat verkeren. Defecte veiligheidsuitrusting biedt niet het maximale beschermingsniveau dat het beoogt te bieden.

Martijnverschoor.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart