Het meest voorkomende type aanhanger

Wanneer je een bedrijf runt met een enorm aantal klanten moet je wellicht investeren in aanhangwagens. Met dit voertuig kun je je producten gemakkelijk vervoeren. Met zoveel soorten aanhangers die beschikbaar zijn, kan het moeilijk zijn om de beste te kiezen. In dit geval moet je de noodzaak van je bedrijf identificeren. Vervolgens bepaal je eenvoudig het type en de grootte van de aanhangwagen. De meest voorkomende soorten aanhangers die je in de vrachtwagenindustrie aantreft, zijn aanhangers voor droge vrachtwagens, diepladers en gekoelde aanhangers. Hieronder kun je de uitleg bekijken om de kenmerken van elke aanhanger te bekijken. Hierdoor kun je zelf bepalen welk type oplegger bij jouw bedrijf past.

Wat is een aanhangwagen voor bestelwagen?

Een aanhangwagen voor bestelwagen is het meest voorkomende type aanhangwagen dat je op de weg kunt vinden. Bedrijven gebruiken deze opleggers voor droge bestelwagens om dozen, pallets, en losse goederen te vervoeren. Mensen gebruiken deze aanhangers om dagelijkse goederen te vervoeren. Veel winkels gebruiken aanhangers voor bestelwagens om de voorraden naar alle winkeliers te verzenden. Dit type aanhanger wordt vaak gebruikt voor het vervoer van huishoudelijke artikelen en houdbare levensmiddelen. Daarnaast is dit type oplegger ideaal voor de verladers of ontvangers die vanaf het laadperron werken. Ze kunnen de goederen gemakkelijk laden en lossen, aangezien de deze aanhanger de mogelijkheid heeft om rechtstreeks naar het laadperron te rijden.

Wat is een dieplader?

Dieplader wordt veel gebruikt in de logistieke sector. Dit type aanhanger is veelzijdig inzetbaar. Het wordt vaak gebruikt voor het vervoeren van bouwmachines, staal, grondstoffen en timmerhout. Omdat de achterkant en zijkanten open zijn, kun je de goederen laden en lossen met een kraan of vorkheftruck. Het gebruik van een dieplader heeft verschillende voordelen. Je kunt bijvoorbeeld te grote vracht vervoeren omdat deze geen container heeft. Je moet er echter voor zorgen dat je alleen de maximaal toegestane lading vervoert. Daarnaast moet je ook rekening houden met de routes die zijn toegestaan ​​om de grote goederen te vervoeren met behulp van diepladers. Om de vracht op de dieplader vast te zetten, dien je de goederen vast te zetten met spanbanden of kettingen.

 

Martijnverschoor.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart